Ugrás a tartalomra

Megnyílt a tavaszi fesztivál

2024. május 20. hétfő
Kiállítások, koncertek, előadások, gyerekprogramok is várják a vendégeket
Megnyílt a tavaszi fesztivál

Kiállítással és koncerttel kezdődött el a 48. Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál május 10-én a Klauzál Házban. A nyitóeseményen Neuberger István festőművész Végidő című kiállítása nyílt meg a Vén Emil Galériában Szalóky Béla és Tálas Áron jazz-előadóművészek közreműködésével. Másfél órával később a színházteremben az idén 30 éves Budafok Big Band muzsikált vendégeivel, Singh Vikivel, Kiss Enikővel és Nádor Dáviddal.

A fesztivál első eseményein a Klauzál Ház igazgatója, Gazdik István köszöntötte a megjelenteket.

– A Tavaszi Művészeti Fesztivál programjának összeállításakor sok szempontot igyekszünk figyelembe venni. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a kínálatban helyi értékek, a kerülethez kötődő alkotók munkái és a tágabb körben, országosan, nemzetközileg is méltán nagyhírű tartalmak és produktumok is megjelenjenek – mondta a művelődési központ vezetője, aki arra is emlékeztetett, hogy a fesztivál fél évszázados múltra tekint vissza.

– Szerencsések vagyunk, mert művészeti fesztiválunk szervezésekor nem kell választanunk, hogy helyi alkotókat, zenészeket vagy országos színvonalú művészeket mutassunk be, hiszen kerületünkben olyan nemzetközileg is elismert tehetségek élnek és alkotnak, akikkel évről évre színes, változatos és színvonalas programokat tudunk felvonultatni. Idei fesztiválunkon is javarészt kerületi zenekarok koncertjeit hallhatjuk, budafok-tétényi művészek alkotásait tekinthetjük meg, vagy a minket körülvevő épületek történetébe pillanthatunk bele – nyitotta meg a 48. Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivált Karsay Ferenc polgármester. A fesztiválon többek között kiállítások, gyerekprogramok mellett olyan koncertek is a program részeivé váltak, mint az Infusion vagy a Budafok-tétényi Opera- és Dalstúdió koncertje, de Balettgálát is rendeznek Varázskönyv címmel, világpremierjét tartja a Budafoki Dohnányi Zenekar és a 100 Tagú Cigányzenekar közös koncertje A fúzió címmel, a Kossuth-díjas zongoraművész Hegedűs Endre Aranygála címmel tart zongoraesetet, és Korál-koncert is lesz Dolhai Attila és Veres Mónika (képünkön) közreműködésével.

(T. A.)